Am uitat să mai fim fericiți..

2020

Pentru că suntem într-o eră a vitezei, preocupați de cum și ce face cel de lângă noi, fără a mai avea timp să ne bucurăm de viața noastră, de oamenii dragi de lângă noi. Am uitat să ne mai bucurăm de oameni, pentru că suntem preocupați de lucruri.

Nu mai avem timp, pentru că timpul s-a transformat în griji și în probleme. Nu mai avem timp de noi pentru că acesta nu ne mai permite.

Tehnologia ne-a furat timpul și nu prea realizăm asta. Stăm ore în șir pe telefon, la televizor sau în fața calculatorului și ne plângem încontinuu că timpul este scurt. Ne-a furat copilăria de odinioară, unde părinții și copiii nu aveau telefoane și nu mai erau atât de preocupați de ce face copilul cât e singur acasă și nici dacă a mâncat sau nu. Când nu existau telefoane erau mai liniștiți și nu atât de preocupați. Suntem într-o eră în care copiii sunt grăbiți sa crească și uită să se bucure de minunata perioadă a copilăriei.

Nu mai avem timp să stăm de vorbă unii cu alții, suntem captați de tehnologie. Uităm să mai comunicăm între noi și nu comunicăm decât in gând.
Alergăm după bani toată viața, pentru că ei sunt punctul forte în jurul căruia stresul se rotește, muncim pentru ei și uite așa ajungem să ne îmbolnăvim, iar banii nu pot cumpăra sănătatea și nici timpul.
Hai să ne oprim din fuga asta după nimic, și să ne bucurăm de oamenii dragi, de locurile frumoase, să ne amintim cum e să nu ne mai certăm și să ne aruncăm vorbe grele, hai să trăim clipa încet și nu repede.
Hai sa ne iubim! E atât de greu să o facem?? Ne vom uita în urmă la un momentdat și vom realiza că nu am știut sa ne bucurăm de frumusețile ce ne înconjoară. De oameni, de natură.
Hai sa ne bucurăm de o ieșire cu oamenii de altă dată, fără să ne mai gândim că ne-au rănit.
Nu știu câți dintre noi mai știu ce e fericirea adevărată. Pentru că fericirea aia adevarată nu vine din bunuri ci din suflet.
Se pare ca a venit momentul în care să ne oprim din fuga asta după bunurile materiale, a venit timpul să ne odihnim, să medităm, să ne resetăm mințile, să ne amintim de cei dragi pe care i-am neglijat de cele mai multe ori pentru că “nu ne permitea timpul”, pur și simplu să facem o pauză de la tot, să lăsam Pământul să respire, pentru că este saturat de no, oamenii!
Hai să fim pozitivi, să ne imaginăm că toate cele ce se întâmplă sunt doar lecții din care ar trebui sa învățăm, pentru că am uitat să ne oprim din fugă și poate că am fost opriți la timp.

Pământul respiră liniștit acum, dar unii oameni din păcate nu. . .

Advertisement

Author: Georgiana Crudu

Îmi place sa descopăr oameni, locuri și mâncăruri noi, iubesc zilele însorite și plimbările în natură.

17 thoughts on “Am uitat să mai fim fericiți..”

 1. Foarte bine zici. Și mie îmi place să cred că în tot răul există foarte multe lucruri bune pe care le putem extrage. Avem ocazia să vedem cum evoluează ființa umană, cum suntem noi fundamental, cum se transformă caracterul sub presiunea evenimentelor recente. Ies la suprafață multe anomalii sociale și spirite negre, dar totodată, când răutatea și panica vor atinge apogeul, cu siguranță va veni o ploaie caldă și binefăcătoare care să facă liniște și să repună lucrurile în ordine.

  Like

 2. Cat de adevarat e tot ce ai scris aici! Am uitat sa fim fericiti si recunoscatori, sa ne bucuram de oamenii din jurul nostru, sa apreciem tot ceea ce avem.

  Like

 3. Mare dreptate ai. Eu sper doar sa trecem cu bine peste aceasta pandemie. Și mai ales sa învățată sa avem mai multa grija de noi și de cei din jurul nostru.

  Like

 4. Cred că deja am luat o pauză de la acel vârtej al timpului în care nu era mai era loc pentru noi, familie, frumusețe, viață. Totul se va reseta. Vor “câștiga” doar cei care înțeleg ce înseamnă să trăiești frumos, să te bucuri de fiecare moment, om, floare etc. Care fac curat în interiorul lor, au grijă la mesajele corpului și a celor din jur.
  Să fim bine!

  Like

 5. Incercam sa zambim si sa ne pastram optimismul desi este greu si pe mine ma cuprinde si mai tare panica ca in maxim o luna va trebui sa ajung la spital

  Like

 6. Cred ca era nevoie de o pauza fortata, altfel nimeni nu ar fi avut curajul sa faca asta. Eu sper ca fiecare dintre noi sa invete cateva lectii din aceasta tragedie.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: