Am uitat să mai fim fericiți..

2020

Pentru că suntem într-o eră a vitezei, preocupați de cum și ce face cel de lângă noi, fără a mai avea timp să ne bucurăm de viața noastră, de oamenii dragi de lângă noi. Am uitat să ne mai bucurăm de oameni, pentru că suntem preocupați de lucruri.

Nu mai avem timp, pentru că timpul s-a transformat în griji și în probleme. Nu mai avem timp de noi pentru că acesta nu ne mai permite.

Tehnologia ne-a furat timpul și nu prea realizăm asta. Stăm ore în șir pe telefon, la televizor sau în fața calculatorului și ne plângem încontinuu că timpul este scurt. Ne-a furat copilăria de odinioară, unde părinții și copiii nu aveau telefoane și nu mai erau atât de preocupați de ce face copilul cât e singur acasă și nici dacă a mâncat sau nu. Când nu existau telefoane erau mai liniștiți și nu atât de preocupați. Suntem într-o eră în care copiii sunt grăbiți sa crească și uită să se bucure de minunata perioadă a copilăriei.

Nu mai avem timp să stăm de vorbă unii cu alții, suntem captați de tehnologie. Uităm să mai comunicăm între noi și nu comunicăm decât in gând.
Alergăm după bani toată viața, pentru că ei sunt punctul forte în jurul căruia stresul se rotește, muncim pentru ei și uite așa ajungem să ne îmbolnăvim, iar banii nu pot cumpăra sănătatea și nici timpul.
Hai să ne oprim din fuga asta după nimic, și să ne bucurăm de oamenii dragi, de locurile frumoase, să ne amintim cum e să nu ne mai certăm și să ne aruncăm vorbe grele, hai să trăim clipa încet și nu repede.
Hai sa ne iubim! E atât de greu să o facem?? Ne vom uita în urmă la un momentdat și vom realiza că nu am știut sa ne bucurăm de frumusețile ce ne înconjoară. De oameni, de natură.
Hai sa ne bucurăm de o ieșire cu oamenii de altă dată, fără să ne mai gândim că ne-au rănit.
Nu știu câți dintre noi mai știu ce e fericirea adevărată. Pentru că fericirea aia adevarată nu vine din bunuri ci din suflet.
Se pare ca a venit momentul în care să ne oprim din fuga asta după bunurile materiale, a venit timpul să ne odihnim, să medităm, să ne resetăm mințile, să ne amintim de cei dragi pe care i-am neglijat de cele mai multe ori pentru că “nu ne permitea timpul”, pur și simplu să facem o pauză de la tot, să lăsam Pământul să respire, pentru că este saturat de no, oamenii!
Hai să fim pozitivi, să ne imaginăm că toate cele ce se întâmplă sunt doar lecții din care ar trebui sa învățăm, pentru că am uitat să ne oprim din fugă și poate că am fost opriți la timp.

Pământul respiră liniștit acum, dar unii oameni din păcate nu. . .

17 Comments Add yours

  1. gratielavlad says:

    Foarte bine zici. Și mie îmi place să cred că în tot răul există foarte multe lucruri bune pe care le putem extrage. Avem ocazia să vedem cum evoluează ființa umană, cum suntem noi fundamental, cum se transformă caracterul sub presiunea evenimentelor recente. Ies la suprafață multe anomalii sociale și spirite negre, dar totodată, când răutatea și panica vor atinge apogeul, cu siguranță va veni o ploaie caldă și binefăcătoare care să facă liniște și să repună lucrurile în ordine.

    Like

    1. Dar când se va ajunge acolo, noi vom fi alții, vom fi oamenii care au avut ceva de învățat și poate vom fi mai buni!

      Like

  2. Sper ca dupa aceasta pandemie sa invatam fiecare ceva…sa pretuim lucrurile care odinioara pareau banale si sa invatam sa fim mai fericiti !

    Like

    1. Sunt sigura ca așa va fi!

      Like

  3. Toată lumea asta este sufocată de egoism, răutate și nepăsare.
    Această perioadă este un fel de wake up call.

    Like

  4. Speram sa trecem cu bine peste aceasta perioada si sa constientizam ca pana la urma tot noi avem de suferit datorita nepasarii.

    Like

  5. Georgiana says:

    Cat de adevarat e tot ce ai scris aici! Am uitat sa fim fericiti si recunoscatori, sa ne bucuram de oamenii din jurul nostru, sa apreciem tot ceea ce avem.

    Like

  6. eu cred ca nici macar dupa perioada asta nu ne vom invata minte si vom redeveni aceleasi fiinte crude

    Like

  7. Ana Maria B says:

    Mare dreptate ai. Eu sper doar sa trecem cu bine peste aceasta pandemie. Și mai ales sa învățată sa avem mai multa grija de noi și de cei din jurul nostru.

    Like

  8. UniquebyMM M says:

    Cred că deja am luat o pauză de la acel vârtej al timpului în care nu era mai era loc pentru noi, familie, frumusețe, viață. Totul se va reseta. Vor “câștiga” doar cei care înțeleg ce înseamnă să trăiești frumos, să te bucuri de fiecare moment, om, floare etc. Care fac curat în interiorul lor, au grijă la mesajele corpului și a celor din jur.
    Să fim bine!

    Like

  9. Oprea Carmen says:

    dar oare invatam ceva? eu nu cred! incet-incet fiecare se intoarce la naravurile lui, mai mici sau mai mari!

    Like

  10. Ramona Gheorghe says:

    Incercam sa zambim si sa ne pastram optimismul desi este greu si pe mine ma cuprinde si mai tare panica ca in maxim o luna va trebui sa ajung la spital

    Like

  11. Beauty With Camy says:

    Cata dreptate ai cu acest articol, ar trebui sa prețuim fiecare clipa. 😊 😊

    Like

  12. mihaelanistor says:

    Cred ca era nevoie de o pauza fortata, altfel nimeni nu ar fi avut curajul sa faca asta. Eu sper ca fiecare dintre noi sa invete cateva lectii din aceasta tragedie.

    Like

  13. Simona says:

    Sa speram ca in curand vom respira lejer impreuna cu pamantul… si ne vom bucura de lucrurile marunte!

    Like

  14. Roxana C. says:

    Cred ca nu exista suflare pe globul pamantesc care sa nu isi doreasca ca tot ceea ce se intampla acum sa nu fie decat un cosmar. Sa fim puternici!

    Like

    1. Așa este! Toți ne dorim aa fie doar un vis din care ne vom trezi. Sa speram sa nu fie mai rău de atât! Trebuie sa gândim pozitiv

      Like

Leave a comment