Rutina mea zilnică de skincare

Sunt întrebată des cum procedez atunci când îmi “practic” rutina în fiecare seară și m-am gândit să vă las aici ritualul meu de îngrijire a tenului.

Prietena mea, o fanatică în ceea ce privește skincare-ul a venit la mine într-o seară și m-a avertizat că nu va veni cu mâna goală, să mă pregatesc pentru că eu trebuie să știu ce înseamnă un întreg ritual de îngrijire a tenului(având în vedere că mereu o lăudam de cum arată tenul ei hidratat si luminos).

Mi se părea ciudat, atâta timp cât eu aplicam mai mereu o singură cremă pe față și nu mă interesa dacă este sau nu adaptată la nevoile acesteia, să existe un ritual de îngrijire în care să folosești mai multe produse. Zis si făcut. În seara aceea s-a petrecut “minunea” și ii spun așa pentru că, imediat ce am terminat cu toată rutina, tenul meu era total schimbat. Mă simțeam ca un nou-născut. Inevident și irevocabil, m-am apucat de rutina de skincare în fiecare dimineață și seară. A devenit o necesitate și o plăcere să am tenul curat și îngrijit, eliberat în totalitate de impurități.
Trecerea anilor se oglindește în fața și în corpul nostru, iar după vârsta de 25 de ani organismul începe sa piardă din colagen 1% pe an, la fel și din acidul hialuronic, iar pielea își pierde din elasticitate. Vreau să îi ofer organismului meu tot ceea ce este mai bun și încerc sa îi ofer ceea ce are nevoie de la interior la exterior.

Folosesc un complex special de colagen, acid hialuronic, vitamina C, E și biotină sub forma de fiole care acționează din interior. Pielea mea este mai strălucitoare și mai ferma cam după o luna de când am început să le administrez și totodată folosesc și produse externe, direct pe piele, cum este rutina zilnică de îngrijire.
Aleg cele mai bune produse pentru tenul meu și le folosesc pe cele care corespund nevoilor mele, având un ten uscat, mai ales după ce am născut, corpul meu a suferit destul de multe transformări la nivelul pielii.

Primul pas în rutina mea este spălatul mâinilor, iar pentru față folosesc prosoape mici pe care le schimb zilnic.

Pasul 2: Imi curat tenul cu un cleanser adaptat cerintelor tenului meu, eu il folosesc pe cel de la Youth to the people. În Romania se găsește doar în Sephora.

Pasul 3: Îndepărtez impuritățile lăsate de apă, cu un toner, eu folosesc unul pentru piele uscată de la Nourish.

Pasul 4: Aplic serul de vitamina c, un bun antioxidant cu efect regenerant ce oferă tenului luminozitate. Serul de la SVR.

Pasul 5: În aplicarea acidului hyaluronic, tenul trebuie să fie umed, îmi pulverizez fața cu o apă thermală(eu folosesc apa thermală de la Vichy), iar imediat după, aplic acidul hyaluronic de la The Ordinary, un acid accesibil oricărui buzunar, cu o calitate cu mult peste prețul acestuia, apoi astept să se absoarbă produsul în totalitate.

Pasul 6: Aplic un ser de ochi, eu il folosesc pe cel de LaCure Beaute.

Pasul 7: Aplic serul, eu folosesc unul ce conține filtrat de secreție de melc în cantitate de 78%, un produs foarte bun și eficient împotriva ridurilor – ULTRA VITALIZING SNAIL de la DEWEYTREE o firmă coreană.

Pasul 8: Îmi aplic timp de 20 de min, o mască super hidratantă de preferabil cele coreene, printre preferate fiind cele de la Dr. Jart.

Pasul 9: Masez surplusul lăsat de mască până intră în piele, apoi aplic o emulsie super hidratantă din aceeași gamă DEWEYTREE – ULTRA VITALIZING SNAIL.

Pasul 10: În special în rutina de dimineață aplic o cremă cu SPF, tenul are nevoie de protectie, îndeosebi când folosim vitamina C. (Întâmplarea a fost ca atunci când nu aveam habar cu ce se mănâncă vitamina C, să îl aplic pe fața că tot auzisem eu că este un produs benefic și antioxidant și cum nimerisem tocmai într-o zi călduroasă de august, m-am expus la soare și în nici câteva minute m-am trezit cu pete maronii pe față, bineînteles neștiind de ce, aflasem ulerior informându-mă).

Cam în acești 10 mici pași constă rutina mea din fiecare seară. Nu întotdeauna aplic masca, doar de 2 ori pe săptamană și nu folosesc aceleași produse în fiecare seară tocmai ca tenul să nu se obisnuiască cu acestea.

PS: nu sunt expertă și nu am studii în skincare, ceea ce am învățat de la alte persoane și m-am documentat în diverse locuri am pus în aplicare si sper să fie de folos și mai departe spre voi, dragele mele!

Advertisement

Author: Georgiana Crudu

Ma aseman lunii, trec prin faze de lumină, de întuneric și de tot ceea ce este între, iar deși nu ma prezint întotdeauna cu aceeași strălucire, ajung mereu la forma initiala.

11 thoughts on “Rutina mea zilnică de skincare”

  1. Cred fiecare isi gaseste un echilibru. Important este sa gasim acele produse care ne fac bine si care ne ajuta sa ne rezolvam problemele tenului nostru

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: